Waarom beeldend filmen?  

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de mens 80% onthoudt van wat hij ziet en slechts 20% van wat hij hoort. "Eén beeld zegt meer dan duizend woorden".

Daarom heeft bij film een beeldende aanpak de voorkeur en dat leer je bij Echt leren filmen !

  

Waarom individueel en op maat?

Met een individuele begeleiding op maat wordt volledig uitgegaan van alle persoonlijke filmwensen.

Bij Echt leren filmen  begin je gelijk met filmen. Op elk moment kan worden ingegaan op hoe men filmt en monteert. Dat kan worden besproken, gecorrigeerd en verder ontwikkeld. Met deze persoonlijke en professionele manier van leren filmen, leer je echt filmen en krijg je veel praktische ervaring.

Het is ook mogelijk om met twee of drie mensen tegelijk les te krijgen of gecoacht te worden.

 

 

Waarom een beeldverhaal?

De basis voor een echte, doeltreffende communicatie is het verhaal. Voor film is dat het beeldverhaal, een logische reeks beelden met geluid. Een beeldverhaal bestaat uit een inleiding, een kern en een afronding. Het vertelt over wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. Een beeldverhaal maak je met beeld- en filmtaal. Echt filmen is een beeldverhaal op een boeiende wijze in beeld brengen en dat leer je bij Echt leren filmen !

 

Waarom functioneel filmen?

Filmen is geen tovenarij en ook geen toevallige samenloop van omstandigheden. Elk camerastandpunt, elke brandpuntsafstand, beeldcompositie, camerabeweging wordt gekozen vanwege de functie die het kan hebben in het beeldverhaal. Dat geldt ook voor de lengte van een opname en voor een beeldovergang. Vooral geluidseffecten, muziek en commentaar kunnen de beelden functioneel ondersteunen. Functioneel filmen leer je bij Echt leren filmen !


Lees meer